Kledingregeling Goes

Niet van toepassing

Samen met de gemeente Goes start Stichting Leergeld Oosterschelderegio met een speciale kledingregeling voor gezinnen met weinig geld.

Kinderen in de groei hebben regelmatig nieuwe kleding nodig. Vanwege een beperkt budget kunnen ouders niet altijd de juiste kleding kopen. Hierdoor kunnen kinderen niet altijd even goed mee doen met hun leeftijdsgenootjes. Voor de gemeente Goes daarom een goede reden om met een speciale kledingregeling te starten. Alle ouders van kinderen in de leeftijd van 4 -18 jaar met een minimuminkomen kunnen eenmaal per jaar een kledingbon aanvragen. Deze bon t.w.v. €150,- kan aangevraagd worden bij Stichting Leergeld en zal uitgekeerd worden in de vorm van een fashioncheque.

Wethouder André van der Reest van de gemeente Goes is blij met de nieuwe kledingregeling. "Het is een flink bedrag. We willen gezinnen die moeite hebben met kleding kopen voor hun kinderen een steuntje in de rug te geven. Dankzij die cheque van 150 euro kunnen de ouders dan een goede winterjas, stevige schoenen of gymkleding kopen, net als hun klasgenoten". Volgens de wethouder zit er een visie achter het nieuwe plan. "Er zijn heel veel jongeren die niet echt lekker in hun vel zitten. Kleding speelt hierin een belangrijke rol. En als je dan ook niet in staat bent om mee te doen met de anderen in je klas, dan helpt dat niet mee. We hopen deze kinderen een boost te kunnen geven met nieuwe, zelf gekozen kleding".

Wil je ook gebruik maken van de kledingregeling en een kledingbon aanvragen? Kijk dan op de volgende pagina voor meer informatie.