Voor wie doen we het?

Niet van toepassing

Voor wie?

We bieden voorzieningen aan voor kinderen van 4 tot 18 jaar die wonen in de gemeente Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland of Tholen en waarvan het netto gezinsinkomen lager is dan 120% van het bijstandsniveau. Dit gaat om de volgende bedragen (per 01-01-2024), excl. vakantiegeld, toeslagen en kinderbijslag:

Alleenstaande ouder: Maximaal € 1.463,57 per maand
Tweeouder gezin: Maximaal € 2.090,81 per maand

Vanuit onze stichting wordt gekeken naar het daadwerkelijk te besteden inkomen. Als je meer verdient, maar aanzienlijke schulden hebt of onder bewind staat, kan het zijn dat je toch in aanmerking komt voor een bijdrage.

Wat kunnen wij je bieden?

De verschillende soorten hulp die wij je kunnen bieden kun je vinden op de voorzieningenpagina.

Wat kun je verwachten?

Nadat je een eerste aanvraag bij ons hebt ingediend, zal een vrijwilliger contact met je opnemen om je persoonlijke situatie door te nemen. Dit wordt gedaan tijdens een huisbezoek. Deze persoon kijkt naar je financiële situatie en de totale gezinssituatie. Op basis van het gesprek worden de gegevens naar de vrijwilligers op kantoor gestuurd. Zij beoordelen, in overleg met de coördinator, of je in aanmerking komt voor de voorzieningen van Stichting Leergeld. Goed om te vermelden is dat we in principe geen geld geven, maar alleen diensten in natura aanbieden.

Met jouw persoonlijke gegevens wordt uiteraard vertrouwelijk omgegaan. Lees hier meer over in ons privacy reglement.