Geef je fiets een tweede leven

Niet van toepassing

Doneer een tweedehands fiets aan Stichting Leergeld

Leergeld Oosterschelderegio organiseert dit jaar voor de derde keer een fietsinzamelingsactie in het kader van het thema ‘Geen kind achterop.’ Dankzij de steun van Stichting Leergeld kunnen kinderen uit gezinnen met weinig geld, net als hun leeftijdsgenoten, over een fiets beschikken.

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat elk kind in Nederland een fiets heeft, maar dat is het zeker niet. Al meer dan 27 jaar zetten de Leergeldstichtingen zich plaatselijk in om ervoor te zorgen dat kinderen uit deze gezinnen ook gewoon mee kunnen doen op school en in hun vrije tijd.

De laatste tijd zien we bij Leergeld een sterke toename van het aantal ouders dat niet rond kan komen. Oorzaken hiervan kunnen zijn: ziekte, geen werk, stijgende energieprijzen en inflatie. Om aan de stijgende vraag naar fietsen te kunnen voldoen gebruikt Leergeld o.a. tweedehands fietsen.

Ook in Zeeland zijn er veel tweedehands fietsen nodig! Heb je nog een goede tweedehands fiets over voor kinderen in de leeftijd van 6 -18 jaar? Doneer hem dan aan Leergeld!

Op zaterdag 22 juni 2024 kan je tussen 10.00 -12.00 uur een tweedehands fiets doneren op verschillende locaties in Zeeland:

  • Leger des Heils, Klein Frankrijk 17 Goes 
  • AutoFirst RoDam, Cruijckelcreke 1 Wissenkerke
  • Ruilwinkel Zierikzee, Calandweg 1 Zierikzee
  • Leger des Heils, Sportlaan 3 Sint Maartensdijk
  • Doorlopend bij Cyclehub, Stadsambachtsweg 6 Middelburg

Doorlopend, maar niet op zaterdag:

  • SAV, Houtkade 5 Goes
  • AFAC, Columbusweg 10 Goes

Op zaterdag 15 juni is er ook in Zeeuws-Vlaanderen een mogelijkheid om een fiets te doneren:

  • Rabobank, Herengracht 1, Terneuzen

Als je niet in staat bent om je tweedehands fiets zelf in te leveren, kan je hem ook aanmelden bij het ANWB kinderfietsenplan. De oude fiets kan dan eventueel opgehaald worden.

Voor meer informatie over de actie 'Geen Kind Achterop' , kan je ook een kijkje nemen op de speciaal hiervoor bestemde website.