Fietsinzamelingsactie 10 juni

Niet van toepassing

Op zaterdag 10 juni a.s. organiseert Stichting Leergeld in samenwerking met het ANWB Kinderfietsenplan een grote fietsinzamelingsactie in Zeeland met de titel "Geen Kind Achterop"

Deze campagne, die Leergeld Nederland vorig jaar landelijk heeft opgestart, was een groot succes. Daarom wordt hij dit jaar weer herhaald.

Enerzijds met de doelstelling om meer naamsbekendheid te genereren voor het thema armoede onder kinderen. Anderzijds om het thema ‘fietsen’ onder de aandacht te brengen. Ieder kind verdient gewoonweg een fiets. Dankzij een fiets ben je mobiel en onafhankelijk en kan je zelfstandig op weg naar school en vrienden. Bovendien is fietsen gezond en voorkomt het dat je in een isolement raakt.

De vraag naar fietsen voor kinderen van 4-18 jaar neemt steeds meer toe. Om aan deze vraag te kunnen voldoen willen we zo veel mogelijk gebruik maken van tweedehands fietsen, zodat we ieder kind van een passende fiets kunnen voorzien.

Heb je nog een mooie tweedehands fiets in de schuur staan die niet meer gebruikt wordt? Geef hem dan een tweede leven en kom hem inleveren:

Zaterdag 10 juni van 10.00 - 13.00 uur, op één van de volgende locaties:
  • Goes, Leger des Heils, Klein Frankrijk 17
  • Sint Maartensdijk, Leger des Heils, Sportlaan 3
  • Terneuzen, Rabobank, Herengracht 1
  • Wissenkerke, Tamoil, Cruijckelcreke 1-3 
  • Zierikzee, Ruilwinkel, Calandweg 1
Voor iedere ingeleverde fiets is er een kleine attentie

De ingezamelde fietsen worden bij diverse bedrijven nagezien en opgeknapt, zodat kinderen, die bij Stichting Leergeld in Zeeland een fiets aanvragen, van een veilige en betrouwbare fiets voorzien kunnen worden.

Heb je wel een goede tweedehands fiets om in te leveren, maar ben je 10 juni niet in de gelegenheid om hem bij de genoemde inzamelpunten te brengen? Kijk dan op de website van het ANWB Kinderfietsenplan voor andere inleverpunten in de buurt.

Dankzij jouw fiets raakt geen kind achterop!